slike/faq_red.jpg

FAQ - NAJČEŠĆA PITANJA

?

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA | MONTENOMAKS C&L
Q: Šta znači LSP, a šta 3PL? U čemu je razlika?

A: Pojam 3PL Third Party Logistics se odnosi na nivo usluga i međusobne povezanosti između logističke kompanije i korisnika tih usluga. U literaturi se može naći različito tumačenje ali je najčešća podjela na nivoe od 1PL do 5PL:

1PL – Sistem za sopstvene potrebe uz minimalno angažovanje drugih nosilaca logističkih usluga
2PL – Određene logističke usluge transporta, otpreme, skladištenja, carinskog posredovanja se poveravaju specijalizovanim nosiocima logističkih usluga
3PL – Provajder većeg broja logističkih usluga – najčešći vid povezivanja prilikom outsourcinga usluga
4PL – Mrežni integrator- ispunjava većinu zahteva klijenata i odgovoran je za sve ugovorene 1PL, 2PL ili 3PL provajdere
5PL - Management of all parts of the chain supply with the provision of complete logistics solutions and information technologies


LSP Logistic Service Provider podrazumeva širi pojam jer može da sadrži bilo koji od navedenih nivoa- od 1PL do 5PL.

NELT iz tog razloga promoviše naziv LSP, ne ograničavajući se samo na 3PL nivo usluga koje pruža klijentima.

Q: Šta znači LSP, a šta 3PL? U čemu je razlika?

A: A: Sve zavisi od vrste i obima usluga ali Montenomaks C&L sva riješenja prilagođava specifičnim potrebama i zahtjevima klijenata. Dakle, bitno je da zajedno identifikujemo zahteve i u skladu sa tim dođemo do najoptimalnijeg rešjenja za realizaciju.

Q: Na koji način Montenomaks C&L realizuje usluge?

A: A: Sve zavisi od vrste i obima usluga ali Montenomaks C&L sva riješenja prilagođava specifičnim potrebama i zahtjevima klijenata.

Dakle, bitno je da zajedno identifikujemo zahteve i u skladu sa tim dođemo do najoptimalnijeg riješenja za realizaciju.
Q: Koji su benefiti za klijenta pri angažovanju kompanije Montenomaks C&L za servisiranje logističkih potreba?

A: Optimizacija troškova
Redukcija operativnih troškova je jedan od značajnih benefita koje naši klijenti mogu da osete. Zato što posjedujemo savremenu transportnu i skladišnu opremu, dovoljno kapaciteta i znanja, a pri tom vodimo i uspešnu ekonomiju obima pružajući usluge velikom broju poslovnih partnera, u mogućnosti smo da racionalizujemo sve troškove - od troškova transporta, preko rukovanja zalihama, do skladištenja

Unapređenje tehnologije i usluga
Biti konkurentan na tržištu podrazumeva ulaganje u kvalitet proizvoda i usluga. Za naše klijente izvršavamo širok spektar logističkih usluga i zato konstantno unapređujemo nivo tehnologije i same resurse. Oslonite se na našu opredeljenost ka inovacijama i konstantna ulaganja u razvoj, jer vam to donosi ozbiljnu komparativnu prednost na tržištu i smanjuje rizik od gubljenja tehnološke trke sa konkurencijom u segmentu logistike.

Strateška fleksibilnost
Spremnost i brzina prilagođavanja na promene u poslovnom okruženju, ključna je odlika uspešnih koju ugrađujemo u naša partnerstva. Saradnja donosi međusobne koristi i presudna je za sticanje iskustva. Dugogodišnjim partnerstvom sa vodećim kompanijama u različitim industrijama i tržištima stečena bogata iskustva prenosimo na nove klijente.

Investiranje u osnovni biznis
Prevaziđite ograničene budžete za razvoj a istovremeno unapredite efikasnost i efektivnost logističkih procesa. Vi investirajte u razvoj vaših ključnih delatnosti a oslonite se na naš razvoj logistike. Fokusirajte svoje snage na ono u čemu ste najbolji, nama prepustite ostalo.

Smanjenje rizika
Naše bogato iskustvo u različitim industrijama i specijalizacija za širok spektar logističkih aktivnosti omogućavaju nam procenu neizvesnosti, minimizaciju i eliminisanje rizika logističkih operacija. Ovo je značajna prednost koju unosimo u partnerstvo sa Vama.
Poverenje i sigurnost je osnova za uspeh koju svakodnevno gajimo, bilo da se radi o lokalnim ili internacionalnim partnerstvima.