slika

27.04.2018

Radovan Radulović najbolji menadžer malih preduzeća u Crnoj Gori

Izvršni direktor kompanije Montenomaks C&L, ove godine proglašen je za najboljeg menadžera u kategoriji malih preduzeća u Crnoj Gori.

Svečana dodjela nagrada za najbolje menadžere u 2017. u okviru deset kategorija, održana je 26. aprila u organizaciji Asocijacije menadžera Crne Gore (AMCG). Radovan Radulović, izvršni direktor kompanije Montenomaks C&L, proglašen je za najboljeg menadžera u kategoriji malih preduzeća u Crnoj Gori.

Kompanija Montenomaks C&L, na čijem je čelu Radovan Radulović 13 godina, danas zapošljava 140 ljudi i ostvaruje promet od preko četiri miliona eura. Odgovorno ispunjavanje zahtjeva tržišta, praćenje svjetskih trendova u oblasti logistike,  podrška stručnog i odgovornog kadra, doveli su Montenomaks C&L na poziciju na kojoj se danas nalazi. Priključivanje Nelt Grupi, kao sistemu koji uspješno posluje na 8 tržišta, ojačava poziciju kompanije Montenomaks C&L i otvara mogućnost za širenje u inostranstvu, prvenstveno zemljama u regionu.

„Dobar menadžer ima svoj san, a najmenadžer živi svoj san. Ja sam danas izuzetno zadovoljan i ponosan što sam ovdje sa vama u ovako predivnom ambijentu i što sam uopšte dio ovog društva. A posebno ponosan i privilegovan što sam dobitnik nagrade od struke, od mojih kolega menadžera, što daje posebnu vrijednost. Neću biti lažno skroman ako kažem da sam zaslužan manjim dijelom za ovu nagradu. Mnogo većim dijelom su zaslužni moji saradnici, koji su i danas tu sa mnom i uz mene. Naravno, tu je i moja porodica, bez čije podrške i razumijevanja ne bih doživio ovakav uspjeh,“ izjavio je na svečanom događaju uručenja nagrada Radovan Radulović, izvršni direktor Montenomaks C&L.

Ovogodišnji žiri činili su predstavnici Lovćen banke, Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore, Privredne komore CG, Unije poslodavaca CG, Savjeta stranih investitora CG, Ekonomskog fakulteta, Fakulteta za mediteranske studije, Uprave za kadrove, Nadzornog odbora Asocijacije menadžera CG i Fonda za aktivno građanstvo – fAKT, kao i prošlogodišnji laureati.
Na ceremoniji dodjele nagrada saopšteno je da su nagrađeni ostvarili ukupan prihod od 615 miliona eura, od čega je neto prihod bio 44 miliona eura, sa ukupnim investicijama od 99 miliona eura i sa preko 7250 zaposlenih. 

Ceremoniji su prisustvovali i predstavnici Srpske asocijacije menadžera, Hrvatske udruge preduzetika i menadžera, Makedonske asocijacije menadžera, ali i dobitnici nagrada iz 2016. godine. Ovogodišnji pokrovitelj svečanog događaja je bila Vlada republike Crne Gore, uz podršku raznih kompanija.

POSLEDNJE VIJESTI