slika

19.07.2019

Ko su carinski posrednici i zašto su potrebni vašem biznisu?

Da li znate od koje vrijednosti se roba carini? Koji su to kriterijumi koje roba na uvozu/izvozu treba da ispuni? Carinjenje je složen proces, pa morate biti u toku sa važećim propisima, imati urednu dokumentaciju i dovoljno vremena da sami završite cijelu proceduru.

Lakši način je da sav posao prepustite iskusnim stručnjacima za carinsko posredovanje. Tim carinskog sektora Montenomaksa pruža kompletnu podršku klijentima u vezi sa carinskim, spoljnotrgovinskim i poreskim propisima.

Šta je carinsko posredovanje?

Uvoz i izvoz robe nije jednostavan poduhvat. Postoje dokumenti i obrasci koje treba ispravno prikupiti ili popuniti. Zavisno od prirode robe, plaćaju se različiti porezi, carine i akcize. Isto tako, međunarodnom trgovinom upravlja čitav niz propisa.

Kao stručnjaci na tom području, carinski posrednici Montenomaksa vam pomažu u  razumijevanju specifičnosti uvoza i primjeni propisa koji se brzo razvijaju i mijenjaju. Oni su upoznati sa svim postupcima i koracima koje treba preduzeti kako bi vaša roba bila ocarinjena i spremna za dalju distribuciju.

Šta sve carinski posrednik obavlja za vas?

Posao vašeg carinskog posrednika je da vam pomogne pri propuštanju vaše robe na granici i pripremi sve potrebne dokumentacije. Timovi Montenomaksa, svojim iskustvom i brzinom, štede vaše vrijeme i u najkraćem roku oslabađaju vaš kapital zastupanjem pred carinskim organima. Njima prepustite:

  • Pripremu carinske dokumentacije i posredovanje pred carinskim organima, izradu zahtjeva i zastupanje u poslovima sa inspekcijskim organima;
  • Korišćenje bankarske garancije za odloženo plaćanje carinskog duga, tranzit, smještaj, privremeni uvoz i puštanje robe u slobodan promet;
  • Granične usluge, prenaupućenje robe, prijavljivanje robe i smještaj u carinsko skladište, carinjenje robe;
  • Posredovanje kod izrade zahtjeva za sve vrste pregleda (sanitarni, tržišni, veterinarski, fitopatološki);
  • Stručno tumačenje svih carinskih i spoljnotrgovinskih propisa i blagovremeno obavještavanje klijenata o njihovim promjenama;

Zbog čega je Montenomaks pravi izbor za carinskog posrednika?

Sektor za carinsko posredovanje Montenomaksa čine timovi iskusnih carinskih agenata, raspoređenih u 12 poslovnica širom Crne Gore, koji godišnje obrade preko 60 000 predmeta.

Kada radite s carinskim posrednicima koji uspjeh vašeg poslovanja vide kao svoj prioritet, to znači da je vaš biznis u sigurnim rukama.

Zbog toga je Montenomaks, koji nudi integrisanu uslugu uvoza / izvoza, uključujući logistiku, špediciju, skladište i distribuciju pravo rješenje.

Ako ste već počeli da razmišljate o toj ideji, potražite savjet ili ponudu za carinsko posredovanje Montenomaksa i prepustite svoj biznis profesionalcima.

POSLEDNJE VIJESTI