slika

18.12.2018

Montenomaksu dodeljena nagrada Unije poslodavaca Crne Gore za brigu o životnoj sredini

U kategoriji srednjih preduzeća, kompaniji Montenomaks C&L dodijeljena je prestižna nagrada za brigu o životnoj sredini

U okviru konferencije "Jaka privreda - uspješna Crna Gora", u petak 14. decembra, u hotelu Hilton u Podgorici, dodeljene su nagrade Unije poslodavaca Crne Gore za društveno odgovorno poslovanje“ u 2018. godini.

Kompaniji Montenomaks C&L dodijeljena je nagrada za brigu o životnoj sredini, u kategoriji srednjih preduzeća.

Nagradu je primio Radovan Radulović, izvršni direktor kompanije. Tom prilikom zahvalio se svim zaposlenima u Montenomaksu na njihovom doprinosu ostvarenju ciljeva u oblasti zaštite životne sredine, čiji je rezultat ova prestižna nagrada. Kako je izjavio, Montenomaks  je  već otvorio poglavlje društveno odgovornog poslovanja, jer je ovo drugo po redu priznanje UPCG, dok je prvo, u oblasti brige o zaposlenima, kompaniji dodijeljeno 2016. godine.

Društveno-odgovorne akcije kompanije Montenomaksa koje su prepoznate od strane  UPCG su prije svega ,,zelene“ aktivnosti kao što je donacija 333 sadnice u 2018. godini i volontersko učešće zaposlenih u njihovoj u sadnji, učešće u svjetskoj akciji „Sat za planetu“, sortiranje otpada i priprema za reciklažu, kao i sertifikat međunarodnog standarda ISO 14 001:2015.

Generalna sekretarka UPCG, Suzana Radulović, istakla je da društveno odgovorno poslovanje u najvećoj mjeri prihvataju i praktikuju velike kompanije, naročito one globalne, ali iz godine u godinu, takva praksa postaje sve zastupljenija i među malim i srednjim preduzećima koja postaju čak i svojevrsni lideri inovativnog pristupa u primjeni principa DOP.

Svečanoj dodjeli nagrada prisustvovali su Ljilja Pižurica, izvršni direktor Neregelije i kolege  iz Montenomaksa - Milenko Popović, LSP menadžer, Dražen Brajović, pravni savetnik i Sara Fetić Mujagić, asistent kvaliteta.

Javni konkurs za UPCG nagradu za DOP bio je otvoren od 25. septembra do 25. oktobra, a  pravo učešća imale su sve kompanije registrovane u Crnoj Gori.

POSLEDNJE VIJESTI