slika

04.04.2019

Montenomaks učestvuje u kampanji Sat za planetu 2019

ww

Ušteda električne energije

Gašenje svetla na sat vremena predstavlja osnovu globalne ekološke kampanje "Sat za planetu". Ove godine, simboličnom gašenju svetla u tačno određeno vrijeme pridružile su se i kompanije Neregelia i Montenomaks. Kampanja je ove godine ponijela naziv „Skini se sa plastike, navuci se na prirodu“. Iako Montenomaks već treću godinu zaredom učestvuje,ovo je bila prva udružena akcija dveju kompanija, i na isti način će se organizovati i u budućnosti.

 

Čišćenje Duklje

Zaposleni u Montenomaksu su se udružili i zajedničkim snagama dopineli očuvanju životne sredine u Crnoj Gori. Trinaest koleginica i kolega je učestvovalo u cjelodnevnom čišćenju najpoznajtijeg istorijsko-arheološkog nalazišta u blizini Podgorice – Duklja. Tom prilikom, prikupljeno i uklonjeno 100 kesa otpada. Podsjećamo da je prošle godine, u iste svrhe, Montenomaks donirao 330 sadnica, a da su zaposleni pomogli u sadnji.

 

Sortiranje PET ambalaže

Poslednje sedmice marta, u okviru DLC Montenomaks, započeta je aktivnost sortiranja PET ambalaže, koja će pravilnim odlaganjem biti usmjerena na recikliranje. Ova aktivnost je organizovana u saradnji sa reciklažnim centrom Deponija d.o.o. i u njoj učestvuju svi zaposleni za vrijeme vršenja poslovnih aktivnosti.

Interesovanje naših koleginica i kolega za zajedničko učešće u ovim zelenim kampanjama dokaz su timskog duha ali prije svega, ekološke svijesti i lične odgovornosti.

POSLEDNJE VIJESTI